Finbesök

Igår träffade illbattingarna Maja och Wilma för andra gången i sitt liv. De hade inte setts på fyra dagar men nu var det plötsligt mycket farligt med vovvar så småkissarna satt och spottade och fräste i en ormgrop i boet. Alice blev lite stressad men läget lugnade sig när matte hade klappat voffisarna och sedan ungarna. Senare satt de och vinglade lite vid bokanten, Agravian var ordentligt nyfiken och kikade på ”konstigheterna” som knappt vågade sig fram igen efter senaste ”utfräsningen”.

Deras utveckling går rasande fort nu. De knatar och klättrar runt överallt och idag gjorde vi i ordning en liten bricka med sand som vi ställde en delad kattbur till tak över. Då kommer inte mamma katt in utan får knata iväg till toaletten som vanligt, medan småkissarna kommer in utan problem. Försökte oss på att ge dem lite välling som stöd eftersom de far runt så in i vassen. Det tyckte mamma katt var jättegott… Arundel plaskade runt lite i fatet när matte satte dit henne, sedan pep hon i högan sky. Bevars! Vem vill väl vara blöt om tassarna! Lådan de har bott i har fått ryka, de klättrade så mycket på kanterna så nu bor de i några mjuka filtar med lakan över. Flytten var spännande, alla hamnade på en filt lite längre bort och Alice hade fullt sjå med att ”bära tillbaka” dem medans vi försökte att bädda om så snabbt som möjligt. Nu ligger alla 5 småttingar och snuttar i boet och smackar förnöjt medan Alice spinner. Nytt försök med välling imorgon!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *