Om La Perm

Vi upptäckte rasen La Perm 2009 och hade turen att få vår lilla hona Alice våren 2010. La Perm är en trevlig, lockig ras som har en lätt pälsvård och inte fäller så mycket hår. Vår Alice är älskvärd, fin i kanten och är gracil både till sätt och kroppsbyggnad.
Vi har sett den tuffa sidan av katters värld och vår ambition är därför att våra kattungar ska vara trygga, älskade och ha fått med sig en bra grund när de flyttar. De ska ha en vana att bada, klippa klor, och borsta tänderna. Men även mjukvara är viktigt, som att komma när man ropar eftersom det betyder att det är något trevligt på gång, eller att kunna tolerera att bli kliad på magen eftersom det inte betyder något hot utan bara är myyysigt.
Utseendemässigt vill vi värna om La Permens rastypiska utseende som enligt min översättning ser ut som en gracil bondkatt. Vår Alice är näpen och proportionelig med luftig mjuk och lockig päls, lite busigt rufsig och en fin, lite yvig svans. Hon är chokladmaskad med fluktuerande cremefärg på övriga kroppen och har vackert blå ögon.

2 thoughts on “Om La Perm

    • Ja, en del har lättare att tåla dessa katter. Men, de är fortfarande katter och man kan reagera på dem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *