Alice

Stamtavla

Vår Alice kom resandes från Göteborg där husse Dan varit och hämtat. Hon var sådär tufsig, spetig och ljuvlig som bara en liten kattunge kan vara. Redan från start hade hon bestämda åsikter, bland annat var hon inte alls var nöjd med nya hemmet. Hon försvann redan första kvällen. Vi vände upp och ned på lägenheten, demonterade golvsocklar och soffa, grävde ur tvättkorgen och började gå ut och leta i buskarna ute på gården, men ingen Alice. Först när husse satte på kattjamande på youtube hördes lite pip från tvättkorgen och omöjligt långt ned låg en liten katt.
Truligheten fortsatte, men hon älskade att busa. Efter att lillbror busat och låtit den lilla blodtörstiga tösen nafsa i händerna hade vi ett fullfjädrat litet monster och matte var inte nöjd. Trots att Alice var tam så kändes det som om hon hade samma tendenser som våra skyggiskatter haft och vi började behandla henne som en skyggis, gav utrymme, tydliga ramar och massor av tålamod. Sakta men säkert fick hon lära sig att gilla bad, acceptera kloklippning, tandborstning och gos. Inte minst lärde sig lilla A att om man inte vill ha gos, då går man, inte biter.
Det tog över ett år att lära känna varandra och var vi har våra gränser men Alice är numer en tjej som vräker sig i ens famn (vilket hon bestämt kräver tillgång till så fort någon landar i soffan) och som utan problem flashar magen för gos. Hon ligger i timmar i knäet och rör sig bara när hon ska åma till sig bättre gosposition.
Vi använder oss av positiv feedback i vårt sätt att kommunicera med våra katter, och Alice var inget undantag. Mycket godis blir det (även om hon är väldigt kräsen på den fronten) och tillexempel så kommer Alice när man ropar och ger tassen.
Vad jag har förstått är LaPermer lite fina i kanten av sig och det stämmer iallafall in på vår lilla tös. Hon vägrar till exempelt förnämt att sätta ned tassarna på blött eller kallt underlag.

Favvosysselsättningar är gos, gos och att apportera trasselråttor. Alice är numera pensionär och bor hos en fin vän som verkligen ger Alice all den kärlek och det utrymme hon behöver.

One thought on “Alice

  1. Hej,
    är intresserad av en katt till och har länge följt er sida, även anmält intresse.. Går i pension i vår, bor i ett litet parhus med trädgård och det finns ett litet friluftsområde i närheten. Haft katt hela livet. Hos ig bor nu Alice, dryga året gammal och en väldigt bestämd blandras. Norsk skogskatt och något annat. Sedan har jag Vegas, hane och helig birma 2 år gammal. Påminner om Nalle Puh..snäll, godmodig,trygg, sävlig. De båda älskar varandra och pussas mycket. Själv vill jag helst ha en knäkatt att kela med.När jag är bortrest bor katterna hemma och då kommer kattvakten Birgitta 2 ggr om dagen., På somrarna är vi på landet i Norrtälje ett par veckor. Kanske bäst med en kille så Alice får bestämma..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *