Iris – säljes

DSC_4689

Lilla Iris är sparad från vår första kull och är tre år.
Pälsen är ljuvligt mjuk med vackra vågor och lockar. Ögonen är ljust blå och pärlemoskimrande och pälsen vitgrå med inslag av silver (blått). Iris var tänkt att gå i avel men vi startade lite sent och hon hade utvecklat cystor på livmodern som gjorde att hon inte kunde bära fram en kull. Nu är hon kastrerad.
Till sättet är Iris mjuk och försynt, ställer aldrig krav eller ”tjatar”. Hon kommer fram och kryper upp i knäet så fort någon sätter sig och lägger framtassarna straxt under ens nyckelben samtidigt som hon tittar in i ögonen och spinner. Nattetid vill hon ligga nära, nära och helst på min höft. Iris är väluppfostrad och går aldrig upp på diskbänkar eller tar någon annan mat än sitt torrfoder. Hon har aldrig nafsat eller slagit efter oss och går fint att ha i kattbur i bil, även om hon inte är förtjust i det.
Att sköta Iris är lätt, kloklippning och bad går fint och om man kammar försiktigt går även det utmärkt. Småbarn kan kännas lite stressande. När lilleman, två år, far runt på sin bil och leker brandbil lägger sig Iris högt upp och spanar in läget. Hon tolererar dock tålmodigt hans kärleksfulla klappar även om de inte är lika bra som husse eller mattes.
Detta är mattes älskling, men snart kommer fler bebisar här hemma och vi hinner inte ge Iris den kärlek hon behöver och förtjänar hur hårt det än känns.
Pris: 4500:- i det följer en katt att älska, stamtavla och säkerligen en del kattpryttlar

One thought on “Iris – säljes

  1. Hon är så otroligt fin och låter verkligen underbar i temperamentet också. Hoppas ni hittar ett bra hem till henne! Verkligen tråkigt att hennes omplacering krockade så pass med vår längre resa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *