Rundare än sist

Dagarna går och nu är det mindre än två veckor kvar tills Alice är beräknad att få sin kull. Hon är rundare än sist och matten börjar såklart att bli lite småstressad om det blir måååånga småkatter denna gång. Då blir det livat! Men kanske är det så att vi helt enkelt glömt sedan sist hur rund en liten kisse kan bli om maggen när det gräddas småbebbar därinne. Knallis äter och sover mest, knallar runt o kikar vad vi gör men låter Iris stå för buset. Igår hittades dock ett tygskärp när husse städade, det är Alice favoritleksak och hon blev på alerten. Okej, hon kanske inte tokrusade fram när vi kastade iväg den, men det var allt lite roligt tyckte hon. :)
Pigga Iris är precis så jobbig som en framåt och trygg kattunge ska vara. Nog driver hon iallafall matten till vansinne med sin energi ibland. Dessutom är hon i trotsåldern och testar gränser. Jo, oftast skrattar vi så att vi kiknar åt hennes kreativa påhitt, och speciellt efteråt. Härom dagen skulle hon hjälpa till att ”måla”, snabbt som tusan var en liten tass fram och slog på målarpenseln och snabbt som tusan var det ett par små vita tassavtryck på golvet och otympliga matte hann bara precis få fatt i katten och torka rent henne med en alldeles för fin handuk som Iris just haft ned på golvet, innan det blev fler små avtryck. Lite senare satt hon snällt och tittade på när det syddes bebiskläder och det tog bara en millisekund innan hon naturligtvis skulle tassa på nålen som ju for upp och ned och det var bara den härdade mattens förtjänst att det gick väl. Det gäller att alltid vara beredd på att allt kan hända med lillkissen i närheten och att ha ett tredje öga på henne hela tiden, förutom snabba reflexer. Viktigt är att komma ihåg att man aldrig kan lita på en buskatt utan att vara steget före…men naturligtvis så får man begränsa sig till det som är farligt, man kan inte alltid vara med och ibland är det bara att gilla läget med att krukor går i golvet när det är viktig flugjakt på G i fönstret. Trots allt finns det mycket tid för kärlek också, för när allt bus är avklarat så är det någon som ska gosa, spinna och trampa runt innan hon somnar pladask och det bara är att njuta av att ha en varm fjunboll i famnen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *