Muränor

Småkottarna växer och växer. De hittar ständigt nya ställen att ställa till det med, nu klättrar de utan problem upp via kattlådan till badrumsbänken, via liten soptunna upp till badkarskanten där de balanserar över till handfatet och i köket klänger de via stolarna upp på bordet. Är ett sjå att hålla dem iaf från bordet, men i badrummet har vi gett upp och evakuerat. Tandkräm, och Alice vattenskål, hårborstar och annat SKA ned på golvet, bara för att alla vill se vad som händer. Tja, det händer ju inget, men var roligt ändå. Kan vi göra det igen.. ?
Arthur har haft namnsdag idag, det var lillmatten som kom ihåg och mailade kramar och hälsningar. Och jodå, Arthur fick några extra pussar och kramar även om han egentligen inte hade tid. Annars har han haft lite otur idag. Brorsan Agravian stal kyckling från mattes matskål på vardagsrumsbordet och satt egoistiskt och segervisst morrande åt stackars Arthur som stod nedanför och tittade upp med oförstående blick, för Arthur skulle ju såklart ha delat med sig om han haft sådan tur… eller… not. :) Systrarna sussade sött och missade spektaklet. Senare kom dock den hårdaste smällen. Arthur hoppade ned från den olovliga bänken i badrummet och landade i den stora vattenskålen. Plumsen hördes i hela lägenheten och det var en något olycklig liten kisse som fick frotteras innan han sökte tröst hos mamma katt. Det var mycket svårt att hålla sig för skratt när Arthur kom plaskandes i hallen innan han frotterades, men matte och husse höll minen ganska bra ska tilläggas ;). Nu håller de på att busa med ett litet ”tyghus” som de fått ärva, och bara älskar. En av kissarna leker muräna och anfaller syskonen när de kommer i närheten, och så byter de ibland.
Ikväll var det myskväll med ”Puss in Boots”. Ujuj… vi fick hålla för öronen på småkatterna så att de inte lär sig mer hyss än de redan kan. :) Mamma Alice vet redan hur hon ska pressa matte och husse och är mycket beräknande. För fastän vi VET att katter aldrig skulle svälta sig själva, även om de får ett foder de inte är helt nöjda med så blir det en tyst dragkamp som Alice vinner. Ikväll blev hon serverad kycklingfilé och hur många mespoäng ger inte det husse och matte… Nåja. Katteländet är helnöjd, matskålen är putsad OCH hon är uppe i sin normalvikt. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *