Bedårande

Igår var det fixardag. Morgonen startade sju med ett par timmars städ och röj. Kattlådorna fick sig en omgång och nu är det två fräscha lådor med ny sand i badrummet. Lilla lådan får åka ned i källaren tills den behövs igen. Plastmattan skurades med hjälp av fem småkatter, såpa och trasa innan den rullades ihop och klätterträdet fick flytta tillbaka till sin vanliga plats. Sedan kom ju elaka dammsugaren fram och körde överallt innan matte var nöjd. Undan röjdes även alla små pyttematskålar och lilla vattenskålen.
Så var det dags för veterinären. Även om de sagt att bara ungarna behövde komma knölade matte in Alice i sista sekunden. Hon såg så ensam ut även om det blev lovligt trångt i buren. :) Bilfärden gick kanon. Väl hos veterinären fick jag dock sitta med kattungarna i knät. Dels morrade Alice åt en stor schäfer som satt och var ledsen och dels var människorna stormförtjusta i småkissarna. Och nog blev det kaos med vaccineringen! Det kom in sköterskor i jämn ström för att gosa med småtrollen som när de fått sin spruta kröp ihop under deras hakor medan det lät ”åh, vad sött”, ”gu, vad gulligt”, ”bedårande” osv…När vi sedan väntade på att få betala blev vi nästan omringade av folk från väntrummet där det fyllt på sig. Det var tusen frågor, en massa utrop om gullighet och till och med någon som petade in fingrarna i buren bara för att han måste få känna på pälsen… Matten var lite svettig efter den omgången och var glad när ungarna stuvats in i bilen igen även om det var roligt med så mycket fina kommentarer om småkatterna.
Busungarna mådde bra efter vaccinet och det var fullt ös som vanligt. Arthur har en ikearåtta som sin favorit, så den försvarade han kungligt tills han somnade, då plockades den raskt av ett syskon. Allihop har börjat lära sig mer och mer om att jaga, lurpassa på varandra och försvara sitt byte. Ibland sitter de i ett hörn med en liten leksak och bara morrar. Även om ingen är i närheten sitter de för säkerhets skull som små ekorrar med sitt byte mellan framtassarna och morrar dovt. Det låter galet gulligt!
Till kvällen packade alla, inklusive Alice, in sig själva i en stor hög i buren igen för att sova.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *