Dunderkurer

Nu har vi passerat halvtid och det blir allt mer livat för varje dag. De har nu lärt sig att klättra! Arthur tar sig utan problem upp en meter, bara han har minsta lilla att fästa sina små hullingar i, och ploppar sedan glatt över på ”fel sida” av stängsel som inte mamma katt kan hoppa över. Arundel har visat sig vara vår coolaste katt. Inte så nyfiken som sin bröder, men när dammsugarmonstret kommer igång och de andra tokrusar iväg sitter Arundel kvar och tittar. Man får lyfta bort henne för att kunna städa under henne! Hon förstår inte varför det ska vara sådan uppståndelse, dammsugaren var ju där igår också, och dagen innan det… :) Kommer det plötsliga ljud bakom henne, då far hon förstås iväg som de andra men det är rätt otroligt att hon tolererar något så otäckt som en dammsugare. Agravian är vår nyfiknaste lillkisse, han har inte tid med annat än att utforska saker så nu har husse och matte organiserat ”operation tvångsgos”, vilket utförs ett par gånger per dag. Och jodå, bara man får lugna ned sig ett par hekto är det ganska mysigt att bli gosad på fjunmagen! :)

Lilla Agnes och Anne väckte stormförtjusning hos veterinären. De fick följa med Alice på besök och personalen stod i kö utanför deras rum för att få chans att titta och leka med dem. Alice har haft fortsatta problem med magen och när hon gick ned i vikt fick matte nog och bokade ett veternärbesök. Jo, jag VET att kattmammor går ned i vikt när de diar… men… men… hon är ju så liten från början. Vi öste på med Hill´s A/D under helgen och lillstumpan gick upp i vikt. Sedan fick husse vara med för att ta avföringsprover (hua). Han tog sedan ledigt och for iväg med lillstumpan och hennes små till Strömsholms djursjukhus. Och… tja… inget var fel. Alice undersöktes kors och tvärs (även ungarna fick sig en omgång). Hon fick ett nytt foder med lite mer fibrer i och en saftig räkning och det verkar ha gjort susen. Så, vi får se det som en kryddad hälsokontroll för till kvällen var naturligtvis allt normalt igen och så har det fortsatt och om det beror på fodret eller den salta räkningen diskuterar husse och matte vidare om. 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *