Ny kull planeras

Mycket har hänt under våren, jag har fortsatt att studera lite parallellt med mammaledigheten och när det gäller katteriet har vi hjälpt till på ett litet hörn för att få rasen godkänd i FIFE. Preliminärt är nu LaPermen en godkänd ras efter en sista bedömning i Madrid. Nu återstår det att ställa ut katter framöver.

Det har dock varit en hel del turer med SVERAK inför godkännandet och vi har därför bytt förbund till World Cat Federation och en kattklubb som heter Sveriges Nya Raskattförening. De verkar väldigt trevliga och har tydliga mallar gällande det mesta inom kattvärlden. Vi kommer nu att testa detta förbund och registrera våra kommande kullar där. Hos WCF är LaPermen godkänd sedan länge som ras.

Vi har tittat på en hane till Iris. Nu börjar det återigen klia i kattungefingrarna. Hanen som vi spanat in är vackre Ixion, med röd grundfärg. Tillsammans med Iris svarta grundfärg kan vi få massor av spännande kombinationer, allt från vackert maskade till sköldpaddor.

Både Alice och Iris har undersökts för HCM, och båda var fria från hjärtfel. De har även testats för PK-brist och ingen av dem bar på någon gen för den sjukdomen. Sedan har Iris testats för blodgrupp och FIV/FELV och allt ser finfint ut där också. Känns gött. Alice har återhämtat sig fint efter sin kull. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *