Så var det över för denna gång

Alla våra små har hittat fantastiska hem. Det tog lite längre tid denna sommar än det brukar göra. Dels var det ju galet varmt och säkert få som hade tid att vara inne och leta katt när det var som hetast, men dels också för att det tas en del huskattkullar på lapermer, att en del uppfödare valt att rea ut sina kattungar. En huskatt kan aldrig bli något annat än en huskatt, oavsett om den har två renrasiga föräldrar. Föräldrarna ska nämligen vara kontrollerade, aveln ska ske kontrollerat och registreras, ungarna ska vara kontrollerade och registrerade samt ha stamtavla för att räknas som renrasig.

Jag hoppas innerligt att vi kan forstätta med en genomtänkt och omtänksam avel. Vi har fått fundera en hel del på det under hösten. Det är ett stort jobb att ta en kull, och allt är inte roligt. Vi har gått back ibland och gått plus ibland men det lilla som blir över har alltid gått tillbaka till katteriet och gjort det till ett engagemang som försörjer sig självt. Att däremot behöva betala för att andra ska få köpa ”billiga” katter vet jag inte om jag vill. För oss är alltid kvalitet och omtanke viktigast. Vi vill kunna finnas nära våra katter och finnas tillgängliga för våra köpare som kommer med frågor och funderingar. 36379003_10215100822168225_4378163788935856128_n

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *